För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

SENASTE NYTT

2015.10.05

IKAROS CLEANTECH SELLIHCA-KVALIFICERAT

Ikaros Cleantech, leverantör inom Spillskydd, Rengöring och Smörjteknik, kvalificerar även i år för Sellihca, energibolagens eget kvalificeringssystem för leverantörer.


Läs mer


 

2015.08.05

IKAROS & STORA ENSO FÖRLÄNGER AVTAL FÖR HÖG LEVERANSSÄKERHET

Ikaros förnyar i dagarna sitt treåriga avtal med Stora Enso, vars olika bruk för allt från massa till kartong har vitt skilda önskemål rörande produkter för rengöring och spillskydd – såsom torkdukar, sorbenter, miljöpallar, miljöcontainrar, avfettning och mycket annat.


Läs mer 

2015.06.03

SPILLSKYDD I GRUVINDUSTRI

Ikaros Cleantech inför systematiskt spillskyddsarbete i gruvindustri. Bättre produktval och riskanalys sänker kostnader och höjer miljösäkerheten.

I koppargruvan hos Boliden i Norrländska Aitik arbetar några av världens största fordon. Dagbrottet är gigantiskt – en 450 meter djup grop till ytan motsvarande hela Stockholms innerstad. Tjugofyra timmar om dygnet transporteras malm längs långa serpentinvägar av enorma gruvtruckar. Av Bolidens trettiotalet truckar är cirka arton samtidigt i drift. En enda truck kan rymma upp till 7000 liter bränsle och fullastade väga över 570 ton. Dimensionerna är svårbegripliga, även för den som på lite avstånd betraktar verksamheten. Det är först när man varseblir en vanlig hjullastare bredvid, som storleken hos maskinerna blir uppenbar.

Läs mer och se vår video.


 

2015.06.03

Ikaros nyanställer

Johan Selghed tar över Marie Lindeblads kunder och ansvarar för kunder med postnummer 27, 29, 36-39.

Tel: +46 (0)705 08 11 94, Email: johan.selghed@ikaros.net
 

2015.06.03

Ikaros nyanställer

Robert Ohlson ansvarar för kunder med 80-88 som postnummer.

Tel: +46 (0)733-12 22 47, Email: robert.ohlson@ikaros.net
 

2015.06.01

NY LAG KRÄVER HANDLINGSPROGRAM FÖR KEMIKALIEOLYCKOR

Från den första Juni 2015 gäller ändring av lagen om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga, kemikalierelaterade olyckor (9 § i SFS 2015:236). Bland annat stipulerar de nya reglerna att ett handlingsprogram måste finnas för hur allvarliga kemikalieolyckor skall förebyggas.

Ikaros tjänst Systematiskt Spillskyddsarbete är det perfekta verktyget för detta. Vår spillskyddsingenjör genomför på plats en spillrelaterad riskanalys, vilken i lättillgängligt underlag skapar överskådlighet och åtgärdsplaner. Kontakta oss så kan vi visa exempel, och berätta mer.


Du kan läsa mer om tjänsten här.

Information om lagändringen hittar du här. 

2015.06.01

NY LAGSTIFTNING AVSEENDE KLASSIFICERING & MÄRKNING

En ny lagstiftning, CLP eller CLP-förordningen avseende klassificering, märkning och förpackning av kemiska ämnen och blandningar, införs successivt inom hela EU- området sedan 2009. Det innebär att alla våra produkter skall klassificeras och märkas om från 1 Juni 2015.

Vi uppdaterar därför i samband med detta hela vårt kemsortiment med avsikten att förbättra produktkvalitet, logistik och servicegrad och därigenom bättre kunna möta kundkraven.

Här hittar du komplett information.


 

2015.05.05

IKAROS ÄR PÅ BANAN!

Nu är det snart Speedwaydax igen! Vi tänkte att en liten inspirationsvideo kunde vara på sin plats när du laddar inför årets säsong. Vår sponsring av motorsporten utökas nu med det miljösäkrande arbete vi redan utför hos tusentals kunder i industrin.

Du kan få fribiljetter till Smedernas tävlingar i sommar. Kontakta din Ikarossäljare, så får du hjälp med detta. Tills dess – klicka på länken ovan och häng med våra förare på träning.


Här hittar du videon.

Vi ses på motorstadion!


 

2015.04.08

IKAROS FÖRNYAR KONTRAKT MED FINSKA JÄRNVÄGEN

VR-Yhtymä Oy - VR Group - kontrollerar hela det finska järnvägsnätet, all trågtrafik samt tillhörande verkstäder.

Ikaros förnyar nu sitt kontrakt med gruppen, vilket omfattar över 1.000 produkter för Spillskydd till både persontrafik, godstrafik samt själva nätet i sig.


Gruppen är mycket intresserad av den standard Ikaros utvecklar, och vill framgent utveckla den befintliga relationen för persontrafiken i syfte

att etablera större kontakt mellan Ikaros Cleantech och sina miljösamordnare.


Detta för att öka miljösäkerheten inom nytillkomna områden inom järnvägsnätet via bättre produktval och Systematiskt Spillskyddsarbete.


 

2015.03.01

Ikaros nyanställer

Peder Holmgren ansvarar för kunder från Lidingö (Stockholm) till Österbybruk I Uppsala Län.
Tel: +46 70-642 96 44, Email: Peder.holmberg@ikaros.net
 

2015.02.23

Ikaros nyanställer

Annelie Rydenfalk ansvarar för kunder från Örnsköldsvik till Kiruna.

Tel: +46 727–20 04 03, Email: Annelie.rydenfalk@ikaros.net
 

2015.02.13

Vidareutveckling av engagemanget i Ikaros Smederna

Ikaros vidareutvecklar engagemanget i Ikaros Smederna. Speedwaylaget intar därmed en ledande position för miljövänligare motorsport i världsklass. Bland annat kommer Smederna satsa på bättre, miljösäkra produktval, spillskydd och fokus på ekonomi genom hållbarhet och kvalitativa inköp.

Precis det som Ikaros Cleantech idag levererar till tusentals nöjda kunder i hela den svenska industrin.
LÄS MER...


 

2014.03.12

Ikaros vinner Guldskiftnyckeln

Ikaros vann under förra veckans Underhållsmässa, med god marginal, besökarnas omröstning för bästa bemötande i monter. Priset är den åtråvärda Guldskiftnyckeln - Grattis till Ikaros dedikerade säljare, det är ert bemötande som värderats!
 

VOLVO CARS INFÖR SSA

Ikaros genomför just nu Systematiskt Spillskyddsarbete på Volvo Cars Centrallager i Göteborg. Efter Ikaros Riskanalys höjs miljösäkerheten i och runt anläggningen. Rutiner, produkter, standard och utbildning på ett strukturerat sätt garanterar Spillskydd på hög nivå.
 

Motorsport - Ikaros satsar vidare

I dagarna skrevs ett samarbetsavtal mellan Gröndal MotorSportKlubb och Ikaros Cleantech AB för säsongen 2014. Ikaros Cleantech AB är som de flesta vet Smedernas Huvudsponsor.

Start > Nyheter > Alla nyheter
Annonser
0 Produkter
Totalt 0 SEK
Priser exkl. moms